АМПУ та Польський регістр судноплавства підписали угоду про співпрацю: деталі

Документ підписали очільники відповідних підприємств

Вчора, 28 січня, регістри судноплавства України та Польщі підписали спільну угоду про співпрацю.  Урочисте підписання угоди про співпрацю відбулося у місті Гданськ, Республіка Польща. Про це повідомив голова Адміністрації судноплавства Євгеній Ігнатенко. 

Співпраця відбуватиметься в таких сферах:

• сертифікація матеріалів і комплектуючих;

• оцінка та верифікація Директив ЄС;

• сертифікація систем менеджменту;

• розробка науково-технічних стандартів для морських суден, суден внутрішнього плавання та малих суден;

• дослідження та розробка технічних стандартів для високотехнологічних суден;

• навчання та практична підготовка персоналу.

“Наша судноплавна і суднобудівна галузь — одна з найбільш постраждалих від війни, тому дуже важливо не втрачати кваліфікацію і набувати нового практичного досвіду. Також це є один із кроків на великому шляху до вступу в IACS”, - прокоментував генеральний директор Регістру судноплавства України Сергій Гурський.

“Коментарі” писали, що з 1 січня 2024 року українська Адміністрація судноплавства оголосила про зміни у вартості своїх послуг. Ці зміни стосуються ряду послуг, вартість яких пов'язана із розміром прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 3028 гривень станом на 1 січня 2024 року.

Нагадаємо, генеральний директор Українського дунайського пароплавства Дмитро Москаленко повідомив, що за останні пів року найкращі 5 капітанів УДП отримали на руки від 25 до 30 тисяч євро (ставка +добові). Крім того, деякі капітани лише за місяць заробили понад 7,5 тисяч євро. Найкращі 5 старпомів отримали від 18 до 22 тисяч євро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися