Одеситів запрошують на безкоштовні курси української мови: деталі

Стартує 22-й курс від проєкту "Єдині"

Жителі Одеси мають можливість безплатно опанувати українську мову завдяки всеукраїнському проєкту "Єдині". Реєстрація для участі у 22-му курсі, присвяченому вивченню української мови, вже відкрита. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Саме 5 лютого розпочинається новий етап навчання, який триватиме 28 днів. Основна мета курсу — популяризація української мови серед мешканців країни.

Учасники курсу матимуть змогу вибрати між переходом на українську мову та граматичним курсом української мови. Амбасадором  курсу є Акім Галімов, продюсер 1+1 media, автор і ведучий проєкту "Реальна історія".

Під час навчання слухачі отримають щоденні завдання та навчальні матеріали, поради психолога, можливість взяти участь у розмовних клубах, тестах, аудіо- та відеозаписах до уроків, онлайн-іграх, а також участь у навчальних класах та Friendly-чатах підтримки.

Після успішного закінчення граматичного курсу слухачі матимуть можливість пройти тестування та отримати сертифікат.

Реєстрація та детальна інформація доступні за посиланням.

Нагадаємо, звернення щодо порушень Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" продовжують зростати, зокрема в Одеській області. За перші дев'ять місяців 2023 року в Україні було зафіксовано понад 3 тисячі подібних звернень.

Крім того, в Одесі активно проводиться робота з популяризації української мови, і цю ініціативу позитивно оцінив Уповноважений з питань захисту державної мови Тарас Кремінь. Міська влада також намагається вшановувати великих діячів української культури, творців, науковців і популяризаторів української мови, включаючи їхні імена до топонімії міста.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися