Прокурори повернули дві ділянки загальною площею 20 га громаді на Одещині: що сталося

На користь сільради стягнуто понад 1 млн грн заборгованості

В Одеській обласні прокурори Подільської окружної прокуратури повернули дві ділянки загальною площею 20 га, вартістю 609 млн грн Куяльницькій сільській раді. 

Крім того, на користь сільради було стягнуто понад 1 млн грн заборгованості з орендної плати. 

Так, відомо, що землі були надані підприємству для будівництва об’єктів зеленої енергетики.

Прокурори довели в суді, що у липні 2017 року між Подільською райдержадміністрацією та підприємством укладено договори оренди двох земельних ділянок строком на 49 років. Проте орендар свої обов’язки щодо сплати орендної плати належним чином не виконував та заборгував Куяльницькій територіальній громаді за вищезазначеними договорами понад мільйон гривень.

“Суд погодився з доводами прокуратури щодо неналежного виконання підприємством договорів оренди, у зв’язку з чим з’явилась заборгованість за користування землею, та задовольнив позов прокурора у повному обсязі”, - йдеться в повідомленні прокурорів. 

Нагадаємо, що на Одещині прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо двох директорів підрядних організацій, які незаконно заволоділи бюджетними коштами під час ремонту шкільного укриття. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. Так, слідчі з’ясували, що під час ремонту протирадіаційного укриття закладу школи в Білгород-Дністровському районі, підрядники завищили обсяги фактично виконаних робіт, їх вартість та вартість використаних будівельних матеріалів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися