На Одещині побудують 6 шкільних укриттів за кошти Європейської Комісії

В Одеському регіоні понад 50 шкіл перебувають на дистанційному навчанні

Європейська Комісія спрямує 15 мільйонів євро в шість регіонів України для будівництва шкільних бомбосховищ. Зокрема до переліку областей потрапила й Одещина. Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Одеської обласної адміністрації Олександр Лончак.

До програми долучається також Уряд Литви та виділяє ще 500 тисяч євро, беручи на себе відповідальність за реалізацію проєкту. 

“Ми подавали перелік закладів, які потребують облаштування захисної споруди, щоб зрештою діти навчались очно і в комфортних умовах. В перелік об’єктів, де будуть побудовані сучасні укриття потрапило 6 шкіл”, - зазначив Лончак. 

Мова йде про:

Кремидівський ЗЗСО, 

Шабівський ЗЗСО, 

Лиманський ЗЗСО №1 Роздільнянського району

Крижанівський ліцей, 

Подільський ліцей №3, 

Одеська гімназія №61.

Нові бомбосховища матимуть подвійне призначення — вони не лише захищатимуть від небезпеки, але і будуть облаштовані як простори, де діти зможуть продовжувати заняття під час тривог та проводити різноманітні позакласні заходи.

Зазначимо, що в Одеській області станом на кінець січня 2024 залишився лише 51 заклад вищої освіти, де навчання триває онлайн. 

“Ми ведемо посилену співпрацю з міжнародними донорами, зокрема й через Міністерство освіти і науки України. Впроваджуватиме проєкт литовське державне агентство CPVA, що вже відбудувало не один заклад освіти. Вдячні всім, хто турбується про гідне навчання наших дітей у безпечних умовах”, - наголосив директор департаменту. 

“Коментарі” писали, що на Одещині прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо двох директорів підрядних організацій, які незаконно заволоділи бюджетними коштами. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.  Так, слідчі з’ясували, що під час ремонту протирадіаційного укриття закладу школи в Білгород-Дністровському районі, підрядники завищили обсяги фактично виконаних робіт, їх вартість та вартість використаних будівельних матеріалів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися