В Одесі викрали шахрая: чоловік незаконно продавав квартири в новобудові

В Одесі чоловік заволодів майже 6,5 мільйонами гривень інвестованих людьми у будівництво квартир

Одеські поліцейські відправили на лаву підсудних директора будівельної компанії. Чоловік  незаконно заволодів майже 6,5 мільйонами гривень інвестованих людьми у будівництво квартир. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Чоловік вводив в оману вкладників, вдаючи зведення багатоповерхового житлового будинку, на яке не мав права. Правопорушник протягом чотирьох років укладав договори з людьми про інвестування у майбутнє житло в новобудові. Чоловік навіть створив видимість будівельних робіт: зніс нежитлові приміщення, які були на земельній ділянці, та огородив її парканом. 

Не дочекавшись просування будівництва, четверо вкладників звернулися до поліції. Під час досудового слідства поліцейські встановили ще десятьох потерпілих громадян, які вклали свої гроші в нерухомість. Загалом правопорушник спричинив даним інвесторам збитки на суму майже 6,5 мільйонів гривень.

“Цей злочин кваліфіковано за ч.ч. 4, 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті – до 12-ти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Обвинувальний акт скеровано до суду”, - розповів слідчий територіального підрозділу поліції Сергій Балабан.

“Коментарі” писали, що на Одещині прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо двох директорів підрядних організацій, які незаконно заволоділи бюджетними коштами. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.  Так, слідчі з’ясували, що під час ремонту протирадіаційного укриття закладу школи в Білгород-Дністровському районі, підрядники завищили обсяги фактично виконаних робіт, їх вартість та вартість використаних будівельних матеріалів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися