Чому одесити мітингували біля мерії перед початком сесії (ФОТО, ВІДЕО)

Мешканці кількох будинків платять за електрику, як підприємства

У середу, 15 вересня, в Одеській міській раді запланована чергова сесія. Їй передував невеликий мирний мітинг біля стін муніципалітету. Подивитися в очі меру і депутатам прийшли мешканці будинків по вул. Сахарова, 16 і 16А, та вул. Марсельської, 60. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на "Українську Службу Інформацію", люди вже не перший рік просять вирішити їхню проблему з електрикою.

Проблема в тому, що будинки за вказаними адресами через недбалість забудовника були здані в користування не зовсім "укомплектовано". Через це електроенергію людям доводиться отримувати завдяки існуванню тимчасової лінії.

Оплата за такими "будівельними кабелями" призводить до багатьох проблем, і фінансова — не головна з них, хоча є і вона. Так, одесити, котрі мешкають у цих будинках, просять допомогти вирішити питання з електроенергією, адже скачки напруги вже не раз ставали справжньою загрозою їхньому майну.

Учасники акції навіть розповіли про те, як у них сталася пожежа, в якому лише дивом ніхто не загинув.

"Ми зробили ремонт, але продовжуються ті самі проблеми — напевно, поки не трапиться наступна пожежа або мерія не заворушиться", — кажуть учасники протесту.

Згаданий фінансовий аспект теж має велике значення: люди змушені платити за кіловат електроенергії не 1,68 грн, як населення, а в 2,5 рази більше — по 4,28 грн.

Влада ж завзято ігнорує це важливе питання практично з початку його виникнення, а це 2019 рік.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, які питання депутати міськради збираються розглянути під час сесії 15 вересня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися