На Одещині оцифровують книги і картини, щоб зберегти культурну спадщину

Нещодавно Бремен передав Одещині сканери для оцифровування книг та обʼємних картин

Іноземні партнери продовжують підтримувати Україну, зокрема і Одещину. Так, Вільне Ганзейське місто Бремен сприяє збереженню культурної спадщини в Одеського регіону. Про це повідомили в Одеській обласній військовій адміністрації. 

Зазначимо, що у рамках чинної міжрегіональної угоди між регіонами для Одеської області було передано 22 книжкових сканери, 5 3-D сканерів для оцифрування об'ємних картин та творів монументального мистецтва, а також 5 моноблоків та іншу техніку для закладів культури регіону.

“Дякуємо, нашим партнерам – Вільному Ганзейському місту Бремен, за можливість працювати разом, поступову підтримку та внесок у збереження нашої спільної культурної спадщини”, - йдеться в повідомленні Одеської ОВА.

Цей крок важливий для збереження та оцифрування матеріалів культурної спадщини. А також для розвитку закладів культури Одещини, адже нове обладнання дозволить зберегти та донести до наших нащадків багатство нашої історії.

Нагадаємо, що у червні 2023 року було підписано Спільну декларацію про співпрацю між Одеською ОВА (Україна) та Адміністрацією Регіону Вільного ганзейського міста Бремен (Німеччина) в рамках якої Одещина постійно відчуває підтримку від німецьких партнерів.

Раніше “Коментарі” писали, що заступник голови Одеської ОДА Олександр Харлов передав Одеському обласному центру екстреної медичної допомоги черговий пакет допомоги від німецьких партнерів. Про це повідомили в Одеській ОВА.  Співпраця між Одеською областю та Вільним ганзейнським містом Бремен продовжує дарувати підтримку та турботу одеситам.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися