В Одесі обладнано всього 250 укриттів для маломобільних людей

В Одесі обговорили питання підвищення якості послуг для маломобільних груп населення

Сьогодні в Одесі регіональний представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю Олег Соколов зустрівся з мером Геннадій Трухановим. Під час зустрічі обговорили створення в Одесі доступного середовища, а також підвищення якості послуг для маломобільних груп населення. Курс Одеси залишається незмінним — всі інфраструктурні та транспортні зміни відбуваються, зокрема з оглядом на потреби людей з інвалідністю.  Про це повідомили в Одеській мерії. 

В місті, крім облаштування звичайних пандусів, треба встановлювати  автоматичні підіймачі в місцях загального користування. Як зазначили в мерії, зараз приймаються сучасні рішення. Наприклад, при ремонті тротуарів застосовується тактильна плитка, окрема увага приділяється пішохідним переходам. Світлофори обладнані акустичними приладами, закуповуються низькопідлоговий електротранспорт з відкидним пандусом. 

Крім того, в Одесі поліпшуються курортні послуги для людей з інвалідністю та умови для занять спортом. 

"Дякую за плідну співпрацю.  На жаль, війна призупинила більшість інфраструктурних проєктів, але ми зосередилися на  безпеці та підвищенні якості життя людей з інвалідністю більш локально", - подякував мер Одеси. 

Серед проблемних питань - доступність укриттів для людей  з інвалідністю. Наразі в Одесі доступні для маломобільних груп населення 250 найпростіших укриттів. Міський голова доручив при проєктуванні капремонтів сховищ враховувати елементи безбар’єрного середовища.

Нагадаємо, що в Одесі ще один медичний заклад обладнаний всім необхідним для доступності людей з інвалідністю. Так, під час проєктування та ремонту фасадної частини Консультативно-діагностичного центру №29 за адресою: вул. Академіка Заболотного, 32а були враховані усі потреби маломобільних людей. Про це повідомили в міський Департамент охорони здоров'я.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися