В Одесі за тиждень захворіло понад 2 тисячі дітей: подробиці

При появі симптомів ГРВІ слід залишитися вдома, а не ходити на роботу, не їздити в громадському транспорті, не відвідувати масові заходи, щоб не поширювати інфекцію

В Одесі зафіксовано різке зниження захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип. За інформацією Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, рівень захворюваності перебуває на сезонному рівні і значно нижче за епідпоріг — на 42,1%.Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Протягом останнього тижня ГРВІ та грипом захворіло 3344 одесити, з яких 62,4% — діти до 17 років. Важливо відзначити, що в Одесі зафіксовано циркуляцію вірусу грипу А та інших вірусів негрипозної етіології, згідно із вірусологічними дослідженнями.

Великою перемогою вважається також зниження захворюваності на COVID-19 — 41,7%, що призвело до 28 нових випадків, у тому числі п'ять випадків серед дітей.

Інші респіраторні та кишкові інфекції, а також гепатити та повітряно-крапельні захворювання були зареєстровані лише поодинокими випадками.

Не дивлячись на знижену захворюваність, експерти радять продовжувати дотримання профілактичних заходів, таких як особиста гігієна, вологе прибирання та використання медичних масок у громадських місцях. Профілактика та зміцнення імунітету залишаються ключовими завданнями у подоланні епідемічних загроз.

У разі захворювання необхідно звернутися до лікаря. Тільки фахівець може відрізнити грип від інших інфекційних захворювань і призначити правильне лікування. Самолікування при грипі неприпустиме, особливо небезпечний безконтрольний прийом антибіотиків.

Нагадаємо, санітарно-епідемічна ситуація в Одеському регіоні залишається на контролі. За останній тиждень загальний рівень захворюваності на грип зріс на 35%, зокрема серед дітей — на 52,5% та серед дорослих — на 10,5%.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися