Майже 9 тисяч людей захворіло на грип в Одеському регіоні: що говорять лікарі

На Одещині за останній тиждень зріс загальний рівень захворюваності на грип

Санітарно-епідемічна ситуація в Одеському регіоні залишається на контролі. За останній тиждень загальний рівень захворюваності на грип зріс на 35%, зокрема серед дітей - на 52,5% та серед дорослих - на 10,5%.. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профiлактики хвороб. 

Інтенсивний показник, включаючи COVID-19, нижче епідемічного порогу на 17,9%. Захворюваність серед дітей становить 66%, з основною часткою серед дітей раннього віку та 5-14 років. Госпіталізація зросла на 17,3%, переважно серед дітей - 74%.

Вірусологічний моніторинг вказує на циркуляцію грипу А та інших вірусів. Проте вірус грипу А збільшив свою питому вагу, що виправдовує різкий ріст захворюваності.

За період епідсезону щеплено проти грипу 8194 особи, включаючи 6321 медичного персоналу.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції також зросла, особливо серед дітей. Групова захворюваність ротавірусною інфекцією в Одесі призвела до госпіталізації 5 дітей. Заходи з профілактики та контролю динаміки проводяться.

Варто відзначити, що у місті зафіксовано два випадки кору серед не щеплених дітей, які прибули з Румунії (м. Баршов), де оголошена національна епідемія кору.

Згідно з повідомленням Центру громадського здоров'я у Румунії з 5 грудня оголошено національну епідемію кору. Місто Брашов увійшов до переліку територій з найбільшою кількістю захворілих.

“Наразі діти виписані із стаціонару у задовільному стані. В осередку захворювання проведено профілактичні та протиепідемічні заходи з встановленням кола контактних осіб та визначенням їх щеплювального статусу. Нових випадків кору не зареєстровано”, - йдеться в повідомленні. 

“Коментарі” писали, що на минулому тижні до Міської дитячої клінічної лікарні госпіталізовано 5 дітей з попереднім діагнозом “Гострий гастроентероколіт”. При лабораторному обстеженні виявлено ротавірус. Всі хворі діти відвідували один дитячий дошкільний заклад. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися