В Одесі підрізають 129-річні японські софори на Театральній площі

На сьогодні виконано підрізування майже половини таких дерев в Одесі

В Одесі спеціалісти “Міськзелентрест” омолоджують вікові софори на Театральній площі. Так, екологи виконують роботи з формувального обрізування щеплених плакучих форм дерев: софори японської, тутових і ясенів. Це необхідна щорічна процедура для цього виду дерев. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Софори, які прикрашають Театральну площу, були висаджені 25 вересня 1895 року. Цього року деревам виповниться 129 років. Ці японські софори відносяться до державних ботанічних пам'яток природи місцевого значення.

Днями озеленювачі розпочали роботи з омолоджувального підрізування софор по всьому місту. Роботи виконуються вручну за допомогою секатора. Плакуча форма крони для софори японської не є природною, а створюється штучно руками озеленювачів, саме цим обумовлена необхідність у регулярному підрізуванні цієї рослини.

Цього року на об'єктах, що обслуговуються КП “Міськзелентрест"” (Міський сад, Театральна площа, парк ім.Т.Г Шевченка, гідропарк "Лузанівка" та ін.), планується провести формувальне обрізування 424 дерев плакучої форми. На сьогодні виконано підрізування майже половини таких дерев.

Нагадаємо, що у Біляєвському лісництві біля села Яськи лісники разом із місцевими мешканцями висадили три гектари лісу. Про це повідомляє Південний лісовий офіс.

“Коментарі” писали, що на Одещині 25-річний чоловік здійснював незаконну порубку дерев у яру біля міста Арциз. Загалом чоловік спиляв сім дерев – акації та берести, підготувавши їх для транспортування. Про це повідомили в Головному управління національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися