У міськраді Одеси затвердили підвищення цін на харчування школярів

Ціни підняли навіть для тих категорій населення, які користуються пільгами

У середу, 15 вересня, в Одеській міськраді відбулося чергове пленарне засідання місцевих депутатів. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на пряму трансляцію сесії, одним з питань було підвищення цін на харчування дітей дошкільного та шкільного віку в навчальних закладах.

Як і слід було очікувати, міськрада швидко погодив зміну вартості шкільного харчування, тому батькам пора приготувати свої кишені і гаманці. При цьому стрибок цін вельми значний:

• за дитину від року до трьох в дитсадку доведеться заплатити 43 грн (раніше 36,5 грн);

за дитину від трьох до семи років в дитсадку — 64 грн (раніше 52,8 грн).

Благо, частину ыз цих грошей, як і раніше, планує платити мерія. Так, в першому випадку з міського бюджету на одну дитину виділять 12,90 грн (батьки доплачують 30,10 грн), у другому — 19,2 грн (батьки доплачують 44,8 грн). Однак навіть така допомога від муніципалітету не врятує батьків від розтрат розміром близько 900 грн тільки на харчування дітей в навчальному закладі.

При цьому варто відзначити, що в сторону зростання зміняться і цінники в школах. Так, із учнів 1-4 класів хочуть отримувати 23 грн/день. Пільговикам пропонують платити по 30 грн — у цю ціну входять овочі, фрукти і кисломолочні продукти.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, яку суму з міського бюджету витратили на проведення регіонального форуму про реформу системи шкільного харчування, який відбувся днями в Одесі. Деталі — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, в яких населених пунктах області краще не вживати в їжу воду з-під крана. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися