В Одесі волонтерів залучать до закупівель для ЗСУ

Наразі спеціалісти працюють над "путівником" для громадських організацій

В Одесі обговорили процедуру участі волонтерів у закупівлях для ЗСУ за кошти міського бюджету. Така можливість передбачена змінами в Міську цільову програму допомоги ТрО.  Розпорядником бюджетних коштів призначений Департамент внутрішньої політики, одержувачі - громадські організації, які виконують заявки військових.

Для громадських організацій - це додаткова можливість надавати ще більше допомоги нашим захисникам.

"Так, запропонована муніципалітетом ініціатива потребує бюджетної дисципліни, але ці кошти можуть стати для волонтерів додатковим джерелом надходжень. А для військових це додаткові дрони, турнікети, автівки тощо - все те, що наближає нас до перемоги", - зазначила Світлана Бедрега

У нараді взяли участь співробітники та депутати Одеської міської ради, представники  громадських організацій та одеських бригад територіальної оборони ЗСУ. Учасники зустрічі також обговорили склад конкурсної комісії. Для уникнення конфлікту інтересів громадські організації мають виключно  дорадчі функції.

Найближчим часом буде створено путівник для громадських організацій, у якому докладно прописана  процедура закупівлі товарів подвійного призначення для військових за кошти місцевого бюджету. Але консультацію можна отримати вже сьогодні.

Нагадаємо, що волонтери Одещини з початку повномасштабного вторгнення ні на мить не зупиняють свою роботу. Крім того, зараз навпаки працюють навіть більше, ніж на початку. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіли волонтери: голова ГО “З надією в майбутнє” Юлія Кривенко та голова ГО “Закон природи” Яна Титаренко в День волонтера.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися