“Разом, ми маємо перемогти”: волонтери з Одеси працюють в режимі нон-стоп

Волонтери роблять маскувальні сітки, допомогають військовим та рятують тварин

Волонтери Одещини з початку повномасштабного вторгнення ні на мить не зупиняють свою роботу. Крім того, зараз навпаки працюють навіть більше, ніж на початку.  Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіли волонтери: голова ГО “З надією в майбутнє” Юлія Кривенко та голова ГО “Закон природи” Яна Титаренко в День волонтера.

“Зараз в нас команда, яка працює як злагоджений організм як на заводі чи фабриці: ми працюємо з ранку і до вечора у дві зміни. А хтось ще приходить пізно ввечері, а хтось бере “завдання на дім”, а потім днів через п’ять приносить готову сітку”, – повідомила Юлія Кривенко, яка з початку війни 2014 року займається з групою дівчат і жінок плетінням маскувальних засобів для українських бранців.

Волонтерка додала, що волонтери роблять все можливе, щоб забезпечити армію та тих людей, які страждають від обстрілів на нещодавно окупованих територіях.

“З поганого в нас: люди звикли до війни й не звертають на неї увагу. Таке було у 2014-му, у 2015-му всі звикли до війни, та вже не звертали увагу. Проте наша організація продовжувала плести сітки на фронт, ми не припинялись. 24 лютого не стало для нас неочікуваним: війна тривала, ми й не зупинялися допомагати. Зараз займаємося не тільки маскувальними засобами, але тим, хто потребує допомоги. Нещодавно доставляли продуктові набори для 350 жителів правого берега Дніпра. Там люди найбільше потерпають від окупантів ”, – зазначила волонтер.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі відбувся Форум волонтерської спільноти. В заході взяла участь як міська влада, так громадські організації. Присутні обговорили програму “Громадський супротив”. Зазначимо, що захід пройшов з нагоди Міжнародного дня волонтера. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися