Форум волонтерської спільноти в Одесі: що обговорили

Під час заходу було презентовано міжнародні програми та їхні можливості

В Одесі відбувся Форум волонтерської спільноти. В заході взяла участь як міська влада, так громадські організації. Присутні обговорили програму “Громадський супротив”. Зазначимо, що захід пройшов з нагоди Міжнародного дня волонтера. Про це повідомили в Одеській міській раді.

“Минулої сесії з бюджету міста виділено 100 млн гривень громадським організаціям. По 50 млн гривень на 2023 та 2024 рік. Якщо буде потрібно - будемо виділяти ще”, - зазначив мер міста Геннадій Труханов.

Крім того, зі сцени міський голова також привітав волонтерів зі святом та нагородив за визначні діяння задля допомоги країні.

“Дякую вам за те, що з перших днів вторгнення ми разом забезпечуємо тил, допомагаємо нашим захисникам, приймаємо переселенців, організовуємо роботу гуманітарних центрів” - звернувся до волонтерів мер Одеси Геннадій Труханов.

Крім того, під час заходу було презентовано міжнародні програми та їхні можливості, а також обговорено виклики, які стоять перед волонтерським рухом в Україні.


Раніше “Коментарі” писали, що Сьогодні в Одесі привітали волонтерів з їх професійним святом. Їм з нагоди Міжнародного дня волонтера вручили почесні грамоти та нагороди. Про це повідомив голова Одеської обласної ради Григорій Діденко. Також, на заході погасили лімітовану марку Укрпошти, яку було розроблено спеціально до свята. На ній зображено різноманітні волонтерські шеврони
Нагадаємо, що депутати Одеської міської ради виокремили 100 млн гривень з міського бюджету для громадських та благодійних організацій, які надаватимуть підтримку Збройним Силам України. Відповідне рішення було прийнято на двадцять п'ятій сесії VIII скликання. Відзначено, що ця сума буде розподілена протягом двох років - по 50 млн гривень на кожний з 2024 та 2025 років.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися