Стало відомо скільки будинків пошкоджено в Одесі внаслідок обстрілів

Вибиті вікна та пошкоджені стіни – найпоширеніші наслідки від вибухової хвилі після «прильотів» російських ракет

Протягом повномасштабного вторгнення в Одесі зазначили пошкодження 242 житлових будинки та 694 квартири. Лише у січні 2024 року щонайменше тричі фіксувались влучання по цивільній житловій інфраструктурі міста. Після ракетно-дронової атаки 24 січня було зафіксовано пошкодження 237 вікон у 168 квартирах 16 будинків. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

 “Працівники міських комунальних підприємств завжди приходять на допомогу мешканцям будинків, у тому числі тих, які обслуговують приватні компанії. Вони разом з фахівцями ДСНС рятують людей, допомагають мешканцям, а потім розбирають завали розчищають дороги та прилеглу територію після обстрілів та руйнувань. Чотирьох одеських комунальників нагороджено нагородами Президента України. Я можу з гордістю сказати, що пишаюся "армією одеських комунальників", вони - герої тилу, герої комунального фронту, які самовіддано працюють не зважаючи ні на що”, - сказав директор міського Департаменту комунального господарства Леонід Гребенюк.

Як подати заявку на відновлення житла

Для того, щоб отримати компенсацію з міського бюджету за пошкоджене житло, громадяни повинні звернутися до районної адміністрації з пакетом необхідних документів:

- заява від власника / користувача (у разі, якщо квартира не приватизована); 

- акт обстеження, заповнений та спільно підписаний власником житла, представниками ОСББ або керуючої компанії;

- копія паспорта та податкового коду, правовстановлюючих документів на квартиру;

- роздруковані чорно-білі фото усіх пошкоджень.

Нагадаємо також, що в Одесі родина, яка втратила житло, внаслідок ракетної атаки, отримала компенсацію за знищене житло за державною програмою єВідновлення. Про це повідомили в Одеській міській раді.  Зазанчимо, що Валерія Козаченко перша мешканка Одеси, яка отримала та вже реалізувала житловий сертифікат за знищене майно. Вона була власницею квартири в будинку на вулиці Приморській, який був знищений російською ракетою 23 липня минулого року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися