В Одеській області медики допомогли 21-річній дівчині народити вдома

Малюк та мати у задовільному стані

На Одещині бригада Центру екстреної медичної служби допомогла народити хлопчика 21-річній жінці. Про це повідомили в пресслужбі відомства. 

Прибувши на виклик до вагітної, медики прийшли до висновку, що на госпіталізацію до пологового відділення вже немає часу, тож зробили всі приготування для того, щоб прийняти пологи на місці. 

Малюк закричав одразу, фельдшер відсікла та обробила пуповину і після стабілізації стану породіллі та новонародженого обидвоє були доправлені до Савранської лікарні.

“Пологи - це ситуація зовсім іншого порядку. Будь-яке місце поза стінами медичного закладу - це надскладні умови для пологів, це великий ризик для жінки та немовляти. Неабияка відповідальність лягає при цьому на плечі наших медиків, адже пологи - це не те, що вони практикують щодня, це завдання для акушерів-гінекологів”, - написали в центрі. 

Лікарі закликали ставати на облік та заздалегідь приїздити до пологового будинку, коли призначений час пологів наближається. Це життя та здоров'я мати, а також життя та здоров'я дитини.

“Коментарі” писали, що вночі медики Центру Екстреної Медичної Допомоги прийняли виклик до селища Миколаївка Болградського району, де 29-річна жінка мала от-от народити. Про це повідомили в Центрі Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф Одеської області Прибувши за вказаною адресою і оглянувши пацієнтку, медики з’ясували, що часу на госпіталізацію вже немає — треба негайно приймати пологи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Микола

3 лютого 2024, 16:29

Слава Украiнi !!! Це було дуже i дуже давно , iду дрiмаю в метро i чую голос, шановнi пасажири , поступайтесь мiсцями людям пожилого вiку та вагiтним дiвчатам ...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися