Школярі Одещини готуються до всеукраїнських змагань: деталі

Проект розрахований до 2030 року

Школи Одещини готові до старту всеукраїнських змагань у шкільних лігах “Пліч-о-пліч”. Про це розповіла під час брифінгу заступниця директора Департаменту фізичної культури, спорту і туризму Одеської ОВА Валентина Кольчак.

“Проєкт у форматі спортивних змагань формує лідерські якості, гуртує та єднає учнівство навколо спортивної традиції України, здорового дозвілля та конкуренції” - зазначила Кольчак. 

Станом на 1 лютого від Одеській області зареєстровано 1349 команд, з них: 554– з волейболу; 326 – футзалу; 303 - баскетболу; 85 - з черліденгу та 81 команада - зі спортивного орієнтування


Змагання проходитимуть у 5 етапів:

1-й етап (шкільний). Змагання в закладах загальної середньої освіти: формуються збірні команди школи з виду спорту (вже завершено);

2-й етап (територіальний). Серед шкіл територіальних громад визначаються переможці змагань у територіальних громадах, вони отримують право змагатися у районному етапі. 

3-й етап (районний). Визначаються переможці змагань у районах (окремо на міському етапі визначається переможець обласного центру), вони отримують право змагатися у обласному етапі. 

4-й етап (обласний). Визначається переможець обласного етапу з певного виду спорту (це право виборюватимуть переможці районів області та переможець обласного центру), отримує право змагатися у всеукраїнському етапі, який і представить Одещину на всеукраїнському етапі змагань. 

5-й етап (всеукраїнський). Визначається переможець України з певного виду спорту.

Нагадаємо, що спортсменка з Одеси Крістіна Остапенко виборола дві золоті медалі на міжнародному турнірі H&N-Cup 2024 з кульової стрільби, що відбувся у Мюнхені. Про це повідомили у відділенні НОК в Одеській області. Так, 18-річна Крістіна Остапенко стала переможницею у змішаній категорії, разом із срібним призером Олімпійським ігор Сергієм Кулішом із Черкас. Це перші нагороди для одеської стрілкині на змагання такого рівня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися