Наразі на підході до портів Великої Одеси перебувають ще 104 судна

Станом на сьогодні, вдалось перевезти 20 млн тонн продукції на 661 судні до 32 країн світу

За пів року з портів Великої Одеси "зерновим коридором" експортували понад 20 млн тонн вантажів. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков. 

"За пів року роботи українського коридору з портів Великої Одеси 661 судно експортувало понад 20 млн тонн вантажів до 32 країн світу. 14,3 млн тонн - це продукція українських аграріїв. Україна продовжує забезпечувати продовольчу безпеку світу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, порти Великої Одеси нарощують перевалку вантажів. Зокрема, в січні експортували 6,3 млн тонн. Це майже дорівнює довоєнному рівню.

Наразі на підході до портів перебувають ще 104 судна, які мають вивезти понад 3 млн тонн вантажів.

Нагадаємо, що у грудні 2023 року логістика через порти Великої Одеси була однією з найкращих за період повномасштабного вторгнення. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Денис Марчук, заступник голови Всеукраїнської аграрної ради.

Крім того, Укргазбанк вступив у партнерство з урядом Великої Британії та провідними міжнародними страховими компаніями, щоб впровадити інноваційний підхід до страхування суден, які перетинають український морський коридор у Чорному морі. Цей новаторський механізм, розроблений спільно зі страховим брокером Marsh, що є частиною компанії Olyver Vyman, має на меті полегшити доступ до морського транспорту для різних експортерів, не обмежуючись лише аграрними галузями.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися