Україна та Молдова запроваджують спільний контроль на пункті пропуску «Рені»

В Одеській області завершується облаштування автомобільного пункту перетину кордону «Рені»

Наразі завершується облаштування автомобільного пункту перетину кордону “Рені”. Про це повідомив заступник міністра Сергій Деркач. Обговорення пройшло за участі представників Молдови та Румунії за координації Єврокомісії та США. 

Йдеться про виконання першого пункту домовленостей для запуску “зеленого коридору” між пунктами пропуску “Рені (Україна) – Джурджулешти (Молдова) – Галац (Румунія)”. Тривають роботи на автомобільному пункті пропуску “Рені” для запуску спільного митного та прикордонного контролю з Молдовою.

“У рамках створення "зеленого коридору" між пунктами пропуску трьох країн першим кроком є запуск спільного контролю між Україною та Молдовою. Для створення такої можливості ми фактично завершили ремонт пункт пропуску "Рені", де і будуть працювати служби обох країн. Потребують розв'язання питання митного оформлення та кількості персоналу, що будемо опрацьовувати у лютому. Протягом місяця плануємо робочі зустрічі з молдавськими та румунськими колегами, щоб зафіксувати механіку проїзду вантажівок від Рені до Галацу”, – наголосив Сергій Деркач

Окрім цього, наразі триває робота з міжнародними партнерами щодо подальшої розбудови пункту пропуску “Рені”.

Під час зустрічі румунська сторона підтвердила подальшу розбудову порту Констанца для збільшення експортної спроможності. Для цього вже було отримано міжнародне фінансування. Також сторони погодили, що розвиток Дунайських портів є стратегічним питанням водночас із функціонуванням тимчасового морського коридору з портів Великої Одеси.

Нагадаємо, що за пів року з портів Великої Одеси "зерновим коридором" експортували понад 20 млн тонн вантажів. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися