В Одесі судитимуть бойовика батальйону “Призрак”

Чоловік чинив опір українським правоохоронцям і військовослужбовцям ЗСУ

Прокурори Одеської області  скерували до суду обвинувальний акт стосовно одесита за фактом участі у терористичній організації. Чоловік перебував  в батальйоні “Призрак” так званої “ЛНР”. Про це повідомили у відомстві.

Слідством встановлено, у 2014 році чоловік обвинувачений вступив до незаконного збройного підрозділу “ЛНР” – так званого 14-го батальйону територіальної оборони “Призрак”. Правопорушник отримав позивний “Санта”. 

Протягом двох років чоловік чинив опір українським правоохоронцям і військовослужбовцям ЗСУ, задіяним у проведенні антитерористичної операції.

Крім того, “Санта” брав участь у протистоянні у Лисичанську з метою утримання міста під контролем незаконних збройних формувань РФ і захопленні населених пунктів, будівель та інших об'єктів на території Луганської області.

Внаслідок успішного виконання покладених на нього завдань був призначений на посаду командира роти 14-го батальйону територіальної оборони “Призрак”.

“За клопотанням прокурора обвинувачений перебуває під вартою. Досудове розслідування - УСБУ в Одеській області”, - йдеться в повідомленні прокуратури. 

“Коментарі” писали, що суд в Одесі виніс рішення щодо військовослужбовця Російської Федерації, який був звинувачений у знущанні та катуванні мирних мешканців Херсонської області. За публічним обвинуваченням прокурорів Одеської обласної прокуратури, суд визнав його винним у порушенні законів та звичаїв війни згідно зі статтею 28 (частина 2) та статтею 438 (частина 1) Кримінального кодексу України. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися