На Одещині планують спустити на воду перше самохідне судно: деталі

Перше самохідне судно УДП під модернізацію готується до спуску

Наразі в УДП готується до спуску на воду перше самохідне судно. На теплоході “Капитан Антипов” на заводі компанії завершили ремонт корпусу та кришок люкового закриття. Про це повідомив Генеральний директор Українського дунайського пароплавства 

Корпус, трюми, кришки – наново пофарбовані. Відновлене все, крім двигунів - гвинто-рульовий комплекс, механізми, насоси. Головні та допоміжні двигуни наразі планують замінити на австрійській верфі ÖSWAG. Початок робіт запланований на квітень цього року.

“Капитан Антипов” відправиться в Австрію зі старим “серцем”, а повернеться з новим – більш потужним, більш економічним та на порядок більш екологічним (відповідатиме Stage5). Двигуни вже законтрактовані”, - написав директор. 

“Капитан Антипов” - пілотний проєкт, який фінансується УДП з власного прибутку. Надалі по черзі мають модернізувати ще 4 “самоходки”, які потребують значно більшого ремонту ніж “Капитан Антипов”. Наступні етапи програми будуть реалізовані вже із залученням фінансування від  міжнародних партнерів.

“Як бачите, програма модернізації – це перш за все нові робочі місця в Україні. Залучені під проєкт інвестиції прийдуть в українську економіку. Це податки і відрахування в український держбюджет, які так потрібні країні під час війни”, - написав Москаленко. 

Раніше “Коментарі” писали, що восени минулого року після тривалого бербоут-чартеру суховантаж “Измаил” фактично кинули в Болгарії напризволяще: без документів в жахливому технічному стані. В компанії повідомили, що судно нарешті стає на ремонт. В УДП зазначили, що поки що незрозуміло скільки триватиме відновлення, проте найважливіше, що процес розпочався.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергей

8 лютого 2024, 19:42

Як таке публікують хто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися