На Одещині ще одне морське судно УДП стає на капітальний ремонт: деталі

Судно “Измаил” стало на капітальний ремонт

Восени минулого року після тривалого бербоут-чартеру суховантаж “Измаил” фактично кинули в Болгарії напризволяще: без документів в жахливому технічному стані. Про це повідомили генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. 

“Довелося наново сформувати команду, провести попередній технічний аудит, закупити та відремонтувати частину обладнання, оформити документи та дозволи, потрібні для переходу судна до місця ремонту”, - зазначив Москаленко. 

Сьогодні в компанії повідомили, що судно нарешті стає на ремонт. В УДП зазначили, що поки що незрозуміло скільки триватиме відновлення, проте найважливіше, що процес розпочався. 

“Великі сподівання, що Кабмін залишить нашому підприємству більшу частину зароблених пароплавством в минулому році коштів. Щоб ми могли якісно відремонтувати та відновити увесь морський флот УДП, який, звісно, підлягає відновленню”, - написав генеральний директор. 

Нагадаємо, що Дунайський зерновий шлях не припиняє роботу. Так, у порту сербського міста Новий Сад завантажується черговий караван УДП: самохідка і 5 барж. Загалом 9 тисяч тонн дедвейту.  Відомо, що караван доставив у Сербію з України залізорудну руду, на зворотному шляху візьме зерно та вирушить до румунської Констанци. З Констанци до України доставляються мінеральні добрива, будівельні матеріали та інші вантажі. Рейс тривалий та складний з точки зору організації.

Крім того, УДП налагоджує процес великої утилізації застарілого флоту, який вже давно не використовується, але щорічно вимагає значних фінансових витрат. Про це повідомив генеральний директор Українського Дунайського пароплавства Дмитро Москаленко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися