В сербському порту завантажується черговий караван УДП

Караван доставив у Сербію з України залізорудну руду

Дунайський зерновий шлях не припиняє роботу. Так, у порту сербського міста Новий Сад завантажується черговий караван УДП: самохідка і 5 барж. Загалом 9 тисяч тонн дедвейту. Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. 

Відомо, що караван доставив у Сербію з України залізорудну руду, на зворотному шляху візьме зерно та вирушить до румунської Констанци.

З Констанци до України доставляються мінеральні добрива, будівельні матеріали та інші вантажі. Рейс тривалий та складний з точки зору організації.

“Кожна година простою забирає частинку нашої рентабельності. Щоб мінімізувати втрати, потрібна віртуозна координація з усіма учасниками процесу”, - зазначив Москаленко. 

На лінії наразі працює 5 караванів УДП. Планується поступово збільшувати їх кількість. Після модернізації першої партії самохідних суден продовжимо лінію на Верхній Дунай. Це збільшить тривалість рейсу, але й обсяги перевезень також зростуть.

Нагадаємо, що ненеральний директор Дмитро Москаленко Українського дунайського пароплавства на своїй сторінці в Фейсбук зазначив, що компанія зареєструвала право власності на 13 ділянок площею майже 100 га. 

“Коментарі” писали, що Українське дунайське пароплавство підбило підсумки 2023 року, щоб розставити пріоритети в роботі на новий 2024. Так, генеральний директор УДП Дмитро Москаленко на своїй сторінці в Фейсбук розповів, що обсяг перевезень в УДП збільшився в порівнянні з 2022 року та склав майже 1,8 млн тонн. Середня зарплата зросла у понад в два з половиною рази - до понад 25 тис. грн. А середній місячний дохід плавсостава досяг 62 тис. грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися