В Одесі жінка обдурила людей на майже 10 тисяч гривень: незаконна схема

За скоєне правопорушниці загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі

В Одесі правопорушниця ошукала понад 20 людей на продажі ігрової приставки. Жінка обіцяла відправити неіснуючий товар за передоплатою. У такий спосіб правопорушниця видурила у людей майже 10 тисяч гривень. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Шахрайка діяла за “старою” схемою. На популярному сайті розмістила оголошення про продаж ігрової консолі за заниженою ціною – 12 тисяч гривень. В об’яві вона назвалась чоловічим імʼям та вказала, що техніку продає через непотрібність.

Протягом двох тижнів на привабливу пропозицію правопорушниці відгукнулось більше двох десятків “кліентів”. Під час листування з потенційними покупцями вона зазначала, що відправить товар поштою тільки після передоплати в розмірі від 350 до 520 гривень на її банківський рахунок. Однак, щойно зазначені кошти опинялись на її картці – переставала виходити з покупцями на зв’язок.

“Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, вчинене повторно. За скоєне правопорушниці, яка вже тричі притягалась до кримінальної відповідальності за крадіжки та раз за наркозлочин, загрожує штраф від 51 до 68 тис. грн або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідчі дії тривають”, - повідомила  старша слідча територіального підрозділу поліції Катерина Боратинська.

Нагадаємо, що в Одесі поліцейські викрили чоловіка у шахрайстві з продажем неіснуючих телефонів. Впродовж тижня раніше судимому за крадіжки та наркозлочини правопорушнику вдалось ошукати 26 містян на загальну суму майже 11 тисяч гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися