В Одесі з’явиться більше платних парковок: де саме

В Одесі організовують паркувальний простір

В Одесі планують значно розширити мережу платних парковок, щоб забезпечити більшу організованість та збільшити доходи міського бюджету. Тільки за 2023 рік місто заробило 50 мільйонів на паркмайданчиках. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Протягом 2022-2023 років в центральній частині міста запроваджено систему платного паркування, замінюючи так звані "гостьові майданчики", що належали бізнесовим структурам, на майданчики, що обслуговуються КП "Одестранспарксервіс".

Цей крок призвів до збільшення місячних надходжень до бюджету міста в 6 разів — з 105 тисяч до 653 тисяч гривень. У 2023 році місто отримало майже 50 мільйонів гривень від плати за паркування, що дало можливість виділяти кошти на різноманітні пріоритетні напрямки.

Крім збільшення фінансових потоків у бюджеті, впровадження платного паркування сприяє регулюванню стоянок та позитивно впливає на рух транспорту в місті, підвищуючи пропускну спроможність доріг.

За словами директора Департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Володимира Хитренка, розвиток системи платного паркування буде продовжено у 2024 році. Планується збільшення кількості парковочних майданчиків у центрі міста та біля ринків утричі, а також впровадження платного паркування на деяких вулицях, зокрема на вулицях Садовій, Великій Арнаутській та Малій Арнаутській.

Це розширення очікується збільшити щомісячні надходження до бюджету на 470 тисяч гривень. 

Нагадаємо, з 1 січні 2024 року навколо Старосінної площі в Одесі впроваджено платне паркування. КП “Одестранспарксервіс” облаштували шість майданчиків для платного паркування дорожніми та інформаційними знаками про спосіб та вартість оплати, нанесена дорожня розмітка. Загалом для платного паркування облаштували 223 машиномісця. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися