В Одесі протягом року лікарі провели понад 100 операції на серці у дітей

Одна з найчастіших причин дитячої смертності - це вроджені вади серця

Протягом минулого року на Одещині спеціалісти відділення серцево-судинної хірургії в Одеській обласній дитяча клінічній лікарні здійснює провели  112 операцій на серці, що врятувало життя хворим. Зокрема йдеться про вроджені вади серця у дітей. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профiлактики хвороб. 

Так, лікарі зазначили, що одна з найчастіших причин дитячої смертності - це вроджені вади серця. Операції виконувались як на відкритому серці з застосуванням апарату штучного кровообігу, так і ендоваскулярні втручання (без розрізу, шляхом пункції судин).

Діти з вродженими вадами серця вимагають підвищеної уваги зі сторони лікарів, своєчасної кардіохірургічної допомоги та подальшого спостереження.

“Якщо у дитини є хоч один із симптомів: задишка, ціаноз, поганий набір маси тіла, шуми в області серця - обов’язково потрібно звернутися до лікаря”, - йдеться в повідомленні центру. 

Операції на Одещині

В Одеській обласній дитячій клінічній лікарні прооперували немовля із вродженою вадою серця. Лікарі дали шанс на повноцінне життя малюку, вагою всього 900 грамів. У малюка буда вроджена вада серця — гемодинамічно значима відкрита артеріальна протока з явищами високої легеневої гіпертензії. Дитина перестала засвоювати суміш та були великі загрози щодо виникнення набряку легенів. 

В Одеській обласній дитячій лікарні провели унікальну операцію. Так, в однорічного хлопчика Андрія виявили рідкісну аномалію - трьохпередсердне серце. Операція була необхідна. Лікарі зазначили, що вірогідність такої аномалії розвитку серця зустрічається у 0.1% від інших вроджених вад розвитку серця



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися