Проживання в Одесі для ВПО: міськрада затвердила адреси

Для тимчасового проживання переселенців в Одесі затверджено три об’єкти

Мерія відповідно до останньої постанови Кабінету Міністрів України, оголосила перелік місць для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в межах міста. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Згідно з офіційним повідомленням від міської влади, українці, які потрапили до категорії ВПО, тепер мають можливість користуватися житловими приміщеннями у трьох конкретно визначених місцях:

  • ГО "Християнська місія "Нове життя";

  • ОКУ "Обласний центр соціально-психологічної допомоги";

  • Центр соціально-психологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам та постраждалим від збройних конфліктів.

Загальний перелік місць тимчасового проживання в Україні доступний на офіційному вебсайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за посиланням.

Нагадаємо, починаючи з 1 серпня 2023 року, існують нові умови призначення та продовження виплат допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, які змушені були залишити території, де тривають бойові дії або які тимчасово окуповані Російською Федерацією. Згідно з новими правилами, виплата допомоги продовжується автоматично на один шестимісячний період для тих, хто вже має право на її отримання. Однак існують обмеження, які можуть призвести до припинення виплати.

Крім того, під час своєї робочої поїздки на Одеську область, Президент України Володимир Зеленський відвідав обласний центр соціально-психологічної допомоги. Цей центр став домівкою для внутрішньо переміщених громадян із різних регіонів України, а також тих, кого евакуювали із сектора Газа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися