В Одесі чоловік вимагав 3000 доларів США за довідку про непридатність до служби: деталі

За скоєне правопорушнику загрожує ув’язнення з конфіскацією майна

В Одесі правоохоронці затримали чоловіка, який обіцяв військовому за винагороду вплинути на військово-лікарську комісію та зробити довідку про непридатність до служби. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

Правопорушника затримали на гарячому: в той час, коли він отримував хабар. Наразі йому повідомили про підозру та помістили його до ізолятора тимчасового тримання

Правоохоронці з’ясували, що  чоловік вимагав у військовослужбовця 3000 доларів США. Натомість він зробить довідку про непридатність до служби. 

Правоохоронці затримали правопорушника на одній з автомийок у Пересипському районі міста після отримання неправомірної вигоди.

“Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Цей злочин карається позбавленням волі на строк до восьми років з конфіскацією майна. Підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу”, - йдеться в повідомленні поліції. 

Нагадаємо, що правоохоронці затримали в Одесі заступника директора департаменту міської ради на хабарі. Посадовець вимагав 1000 доларів неправомірної вигоди за укладення договору оренди за заниженою вартістю. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеської області.

Крім того, на Одещині прокурори викрили держслужбовцю одного із районних відділів міграційної служби в Одеській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. Так, за даними слідства, службовець вимагав хабар за нестворення штучних перепон при оформленні та видачі довідок про підтвердження громадянства України дітям, батьком яких є іноземець.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися