Одна з країн ЕС допоможе відновити Одеський морський порт: деталі

Під час зустрічі гості змогли побачити наслідки російських атак на портову інфраструктуру

Вчора, 8 лютого, італійська делегація на чолі зі Спеціальним посланником з питань відновлення України Давіде Ла Чечіліа відвідала Одеський порт. Там, іноземні зустрілися із заступником Голови ДП “АМПУ” Дмитром Баріновим та начальником адміністрації Одеського морського порту Денисом Карповим. 

Під час зустрічі обговорили поточну безпекову ситуацію та роботу Одеського порту під час воєнного стану. Зокрема, Україна продовжує забезпечувати продовольчу безпеку світу. 

“Український коридор сьогодні основний шлях для доступу української агропродукції на світові ринки. Його функціонування важливо не тільки для економіки України. Як один із найважливіших світових виробників агропродукції, Україна вже зараз постачає той обсяг продовольства, який повертає світовому ринку стабільність. До речі, Італія входить до першої п’ятірки країн імпортерів української агропродукції”, - розповів Денис Карпов.

Під час зустрічі партнери змогли на власні очі побачити наслідки російських атак на портову інфраструктуру, у тому числі і пошкоджену будівлю морвокзалу та готель, який розташований поряд.

“Я багато разів бував в Одесі, я дуже люблю це місто. Я пам'ятаю як гуляв морвокзалом - візитною карткою вашого міста, тут завжди вирувало життя. Мені дуже боляче дивитися зараз на зруйновані будівлі”, - зазначив Давіде Ла Чечіліа.

Нагадаємо, що очільник АМПУ Юрій Литвин розповів, після припинення роботи Чорноморської ініціативи російські окупанти систематично атакують портову інфраструктуру України. Загалом понад 200 обʼєктів вже зазнали руйнувань. Крім того, пошкоджено вже 7 суден.  Внаслідок атак загинули 5 працівників українських портів. Попередні збитки від обстрілів ворога оцінюють у 1 млрд грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися