Ворог понад 30 разів атакував українські порти всіма видами озброєнь

Збитки від російських атак на порти сягають 1 млрд грн

Очільник АМПУ Юрій Литвин розповів, після припинення роботи Чорноморської ініціативи російські окупанти систематично атакують портову інфраструктуру України. Загалом понад 200 обʼєктів вже зазнали руйнувань. Крім того, пошкоджено вже 7 суден. 

Внаслідок атак загинули 5 працівників українських портів. Попередні збитки від обстрілів ворога оцінюють у 1 млрд грн.

Водночас Україна продовжує працювати над збільшенням пропускної спроможності портів. Так, у Чорноморську приймання зерна з автотранспорту виросли у 5 разів в порівнянні з довоєнним періодом. Порти Південний і Одеса завантажені на 30-40%. 

“Ми з МІУ працюємо над розширенням номенклатури суден, що заходять до портів. Маю на увазі передусім паромні та контейнерні перевезення”, — зазначив Литвин.

Раніше “Коментарі” писали, що робота нового українського зернового коридору вийшла на довоєнні потужності. Так, з портів Одеської області вийшли вже 500 суден, експортувати вдалося понад 10 млн тонн вантажів. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Нагадаємо, що голова “Адміністрація морських портів України” Юрій Литвин під час підсумкової зустрічі команди Міністерства з головами дипмісій та громадськістю розповів про основні результати роботи над розвитком портів Дунайського кластеру. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України

“Коментарі” повідомляли, що президент країни відзвітував про проведення селекторної наради. Під час засідання обговорили графіки постачання боєприпасів, ракет, техніки. Зведення з фронту, а також роботи "зернового коридору". Протягом 10 місяців цього року морські порти України обробили понад 40 млн т вантажів. Це на 5,4 млн т більше, ніж за аналогічний період 2022 р.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися