Потужності “зернового коридору”: скільки суден вийшли с портів Одещини

Український зерновий коридор фактично вийшов на довоєнні потужності

Робота нового українського зернового коридору вийшла на довоєнні потужності. Так, з портів Одеської області вийшли вже 500 суден, експортувати вдалося понад 10 млн тонн вантажів. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

"Переважна більшість вантажів - це збіжжя, якого так не вистачає на так званому глобальному Півдні. А що стосується його (зернового коридору - ред.) роботи, то він фактично вийшов на свої потужності до повномасштабного вторгнення. Ми вже перетнули межу у 500 суден і понад 10 млн тонн вантажів", - розповів Плетенчук.

Речник ВМС також зазначив, що Україна проводить розмінування у Чорному морі “наскільки це можливо”, але поки що змоги проведення масштабної операції немає.

Нагадаємо, що голова “Адміністрація морських портів України” Юрій Литвин під час підсумкової зустрічі команди Міністерства з головами дипмісій та громадськістю розповів про основні результати роботи над розвитком портів Дунайського кластеру. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України

Раніше “Коментарі” повідомляли, що президент країни відзвітував про проведення селекторної наради. Під час засідання обговорили графіки постачання боєприпасів, ракет, техніки. Зведення з фронту, а також роботи "зернового коридору". Протягом 10 місяців цього року морські порти України обробили понад 40 млн т вантажів. Це на 5,4 млн т більше, ніж за аналогічний період 2022 р.

"Коментарі" писали, що порти Дунаю наразі можна назвати альтернативними шляхами, які треба використовувати, поки порти Великої Одеси не здатні приймати велику кількість суден, як раніше. Про це розповів на брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса ректор Одеського інституту морегосподарства і підприємства Олександр Яценко



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися