Українські військові обстежують морську акваторію за допомогою дрона: деталі

Система виявлення магнітних аномалій V2MAG може обстежувати акваторії до 10 м глибиною

Українські військові обстежують акваторію Чорного моря спеціальними дронами. Так, один з комплексів БпЛА, який передало Королевство Данії, перевіряє морські акваторії на предмет виявлення магнітних аномалій та наявність намагнічених сторонніх предметів у воді. Про це повідомили в Силах оборони півдня України. 

“За два тижні роботи уже обстежили понад 40 гектар акваторії. Складнощі у роботі виникають через несприятливі погодні умови – дощ, туман, вітер, хвилі на воді. Тому кожен  вихід, як квест. Але за майже рік роботи з системою, ми вже не тільки вивчили його, а і знаємо тонкощі. Постійно спілкуємося з розробниками. Проте система показує себе чудово і  результативно, вода не фонить і дає меншу похибку, як на суші”, - розповідає командир військового екіпажу старший лейтенант Ярослав Дубневич.

Загалом система виявлення магнітних аномалій V2MAG може обстежувати акваторії до 10 м глибиною. Після сканування території спеціалізоване програмне забезпечення створює мапу магнітних аномалій

“Процес роботи  складний, але від того не менш цікавий, а  головне – необхідний. Кожен обстежений  метр території наближає нас до перемоги”, - зазначили військові. 

Раніше “”Коментарі” писали, що розмінування Чорного моря скоріш за все розпочнеться навесні. Про це домовилися Болгарія, Румунія і Туреччина. Про це повідомляє Bолгарська Телеграфна агенція з посиланням на голову Генштабу ЗС Болгарії Еміля Ефтімова. Для початку роботи з розмінування необхідна лише ратифікація угоди Турцією.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися