Італія долучиться до відбудови Одещини: що саме

Наразі обговорили план дій щодо відновлення об’єктів культурної спадщини

Сьогодні заступники голови Одеської ОДА Дмитро Радулов та Андрій Фігель провели зустріч із Повноважним міністром, спеціальним посланником з питань відбудови та зміцнення стійкості України паном Давіде Ла Чечіліа. Про це повідомили в Одеській ОВА.

Під час зустрічі сторони обговорили план дій з боку італійської сторони щодо відновлення об’єктів культурної спадщини, які постраждали внаслідок російських атак, можливість надання фінансової допомоги для відбудови пошкоджених будівель та інфраструктури області. Також звернули увагу на соціально-економічний розвиток, реконструкцію ринку праці з метою створення сприятливих умов для повернення українців додому.

“Я хочу підкреслити нашу повну підтримку Україні упродовж усього необхідного часу. Україна залишається в топ-пріоритетах Італії. Ми і надалі готові надавати необхідну вам допомогу”, - зазначив Пан Давіде Ла Чечіліа.

Крім того, заступник начальника Одеської ОДА Дмитро Радулов сьогодні взяв участь у круглому столі “Патронат Італії у відбудові міста Одеса” під час якого розглядалось питання максимально швидкого відновлення зруйнованих пам'яток культури та архітектури міста.

"Щодня ворог не лише забирає життя цивільних та військових в Україні, а й намагається повністю знищити нас як націю, руйнуючи наше культурне та історичне надбання, інфраструктуру. Попри це відновлення України відбувається вже зараз. А зробити відбудову ще ефективнішою нам допомагають наші міжнародні партнери та друзі, зокрема Італія", - підкреслив у своїй промові Дмитро Радулов.

Нагадаємо, що в Одесі з офіційним візитом перебуває італійська урядова делегація під головуванням спеціального посланника з питань відбудови та зміцнення стійкості України Давіде Ла Чечіліа. Про це повідомили в Одеській міській раді. Наразі у планах — підписання тристороннього Меморандуму про співпрацю щодо відбудови Одеси (Італія - Україна - ЮНЕСКО), а також окремо між Італією й Україною, де будуть позначені галузі співпраці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися