На Одещині зростання захворюваності на грип та ГРВІ: скільки нових випадків

Вакцинація допомагає зберегти ваше здроров'я

За останній тиждень в області спостерігається зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). Інтенсивний показник, який враховує і COVID-19, перевищив епідемічний поріг на 21,3%, досягнувши рівня 645,3 на 100 тисяч населення. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб. 

У порівнянні з минулим тижнем загальний рівень захворюваності зріс на 9,3%, зокрема серед дітей на 6,2% і серед дорослих на 16,1%. Діти складають основну питому вагу серед захворілих (67,3%), зокрема діти раннього віку (28,5%) і віком 5-14 років (до 60%).

За адміністративними територіями, особливо в Болградському та Подільському районах, відзначено значне перевищення обласного показника. В той самий час в Одеському та Ізмаїльському районах захворюваність була нижче на 10% та 11,4% відповідно.

На відміну від ГРВІ серед захворілих на COVID-19 переважало доросле населення, питома вага якого складала до 85%, а серед них превалювали особи у віці 30-64 роки (50%). Показник госпіталізації хворих на COVID-19 знизився на 39%. Летальні випадки не реєструвались, – йдеться в повідомленні. 

Санітарно-епідемічна ситуація залишається під контролем. Проте важливо звернути увагу на дотриманні профілактичних заходів та важливості вакцинації проти грипу. Лікарі закликають людей звертатися за медичною допомогою при виявлені симптомів ГРВІ.

Нагадаємо, протягом останнього тижня в Одесі захворюваність на ГРВІ та грип знизилася на 6,9% порівняно з попереднім тижнем. Так, лікарі зазначили, що протягом минулого тижня на ГРВІ та грип захворіли 4407 одеситів, з яких 73,1% склали діти до 17 років. За вірусологічним моніторингом, зареєстровано циркуляцію вірусу грипу А, а також вірусів негрипозної природи (парагрип, аденовірус, метапневмовірус та ін.). Захворюваність на ГРВІ та грип знаходиться на сезонному рівні та нижча за епідпоріг на 16,6%.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

15 лютого 2024, 15:41

Комплекс трав для иммунитета здесь https://dnsp.com.ua/g22668957-kak-povysit-immunitet

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися