Медики повідомили, скільки людей захворіло на грип в Одесі минулого тижня: статистика

Епідситуація в Одесі залишається стабільною та контрольованою

Протягом останнього тижня в Одесі захворюваність на ГРВІ та грип знизилася на 6,9% порівняно з попереднім тижнем. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради. 

Так, лікарі зазначили, що протягом минулого тижня на ГРВІ та грип захворіли 4407 одеситів, з яких 73,1% склали діти до 17 років.

За вірусологічним моніторингом, зареєстровано циркуляцію вірусу грипу А, а також вірусів негрипозної природи (парагрип, аденовірус, метапневмовірус та ін.).

Захворюваність на ГРВІ та грип знаходиться на сезонному рівні та нижча за епідпоріг на 16,6%.

На COVID-19 за останній тиждень захворіли 27 одеситів, серед яких 4 дитини.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції, вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалася поодинокими випадками.

Епідситуація в Одесі залишається стабільною та контрольованою.

Нагадаємо, що синулого тижня на Одещині зафіксували сезонний ріст захворюваності на грип та ГРВІ, але епідпоріг не перевищений. Саме тому освітяни зазначили, що наразі немає потреби оголошувати карантин у всіх навчальних закладах регіону. Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр Лончак.

“Коментарі” писали, що на минулому тижні до Міської дитячої клінічної лікарні госпіталізовано 5 дітей з попереднім діагнозом “Гострий гастроентероколіт”. При лабораторному обстеженні виявлено ротавірус. Всі хворі діти відвідували один дитячий дошкільний заклад. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися