На Одещині майже 60 шкіл закрили на карантин: в області вирує грип

Наразі немає потреби всій області оголошувати карантин чи запроваджувати онлайн-навчання

Минулого тижня на Одещині зафіксували сезонний ріст захворюваності на грип та ГРВІ, але епідпоріг не перевищений. Саме тому освітяни зазначили, що наразі немає потреби оголошувати карантин у всіх навчальних закладах регіону. Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр Лончак.

Наразі на карантині перебувають 58 шкіл у 27 громадах регіону. Найбільше у Саф’янівській громаді Ізмаїльського району (16 закладів освіти), найменше в Роздільнянському районі (по одній школі у двох громадах).

Крім того, освітяни нагадали, що якщо хворіє 20% школи, то директор має ухвалити рішення про запровадження карантинних обмежень у навчальному закладі. Так само, якщо це 20% одного окремого класу, то діти саме цього класу ізолюються на певний період, щоб не розповсюджувати вірус.

“Якщо ж рівень захворюваності серед школярів стрімко зростатиме, ми будемо змушені рекомендувати закладам освіти перейти на дистанційний режим роботи. Тому звертаюся до батьків: будьте свідомими, дотримуйтеся заходів профілактики й відповідально ставтеся до здоров'я своїх дітей”, - зазначив директор департаменту. 

Раніше “Коментарі” писали, що у місті Чорноморськ Одеської області лікарі зафіксували спалах грипу. Саме тому, мер міста попередив, що з 2 лютого усі заклади освіти переходять на онлайн навчання. Про це повідомили в міський голова Чорноморська Гуляєв Василь.Крім того, на карантин також йдуть школярі Болградської громади. там також зросла кількість хворих на ГРВІ:

Нагадаємо, що на минулому тижні до Міської дитячої клінічної лікарні госпіталізовано 5 дітей з попереднім діагнозом “Гострий гастроентероколіт”. При лабораторному обстеженні виявлено ротавірус. Всі хворі діти відвідували один дитячий дошкільний заклад. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися