На Одещині деякі навчальні заклади йдуть на карантин: у чому причина

На Одещині учнів переводять на онлайн навчання

У місті Чорноморськ Одеської області лікарі зафіксували спалах грипу. Саме тому, мер міста попередив, що з 2 лютого усі заклади освіти переходять на онлайн навчання. Про це повідомили в міський голова Чорноморська Гуляєв Василь.

“Всі розуміють, що коли у нас повітряні тривоги, то всі діти збираються в бомбосховищах і дуже багато хворіють. Було прийнято рішення на два тижні перейти навчальним закладам на онлайн-навчання”, - зазначив мер.

Загалом із 5 тисяч школярів Чорноморська, хворіють 865. 

Крім того, на карантин також йдуть школярі Болградської громади. там також зросла кількість хворих на ГРВІ:

“У зв'язку з зростанням випадків захворювання, всі дошкільні заклади та ліцеї, окрім ліцею №3 у м. Болград та с. Владичень переведені до 11 лютого на дистанційну форму навчання”, - йдется  повідомленні Болградської міської ради. 

Нагадаємо, що за останній тиждень загальний рівень захворюваності на грип зріс на 35%, зокрема серед дітей - на 52,5% та серед дорослих — на 10,5%.. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

“Коментарі” писали, що на минулому тижні до Міської дитячої клінічної лікарні госпіталізовано 5 дітей з попереднім діагнозом “Гострий гастроентероколіт”. При лабораторному обстеженні виявлено ротавірус. Всі хворі діти відвідували один дитячий дошкільний заклад. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися