Боротьба з онкозахворюваннями: в Одесі понад 3000 людей пройшли обстеження

Одеські лікарі здійснили велику акцію з профілактики онкозахворювань

Одеська міська рада разом із Департаментом охорони здоров’я провела акцію з профілактики та раннього виявлення онкологічних захворювань. Захід здійснювався у всіх медичних закладах міста, включаючи Центри первинної медико-санітарної допомоги, консультативно-діагностичні центри та лікарні. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Протягом двох днів кожен бажаючий міг пройти безкоштовне обстеження щитоподібної залози, молочної залози, та, при необхідності, зробити мамографію або ультразвукове дослідження. Для жінок була доступна безоплатна консультація у гінеколога з цитологічним обстеженням, а для чоловіків — обстеження передміхурової залози.

В результаті проведення Днів профілактики та раннього виявлення онкологічних захворювань, сімейні лікарі перевірили 3200 осіб, виявивши 48 випадків захворювань молочної залози та 93 випадки захворювань передміхурової залози.

Загалом, акція виявилася успішною, а опитування показало, що 88% опитаних були достатньо обізнані щодо попередження та раннього виявлення онкозахворювань.

Нагадаємо, за останній тиждень в області спостерігається зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). Інтенсивний показник, який враховує і COVID-19, перевищив епідемічний поріг на 21,3%, досягнувши рівня 645,3 на 100 тисяч населення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися