На Одещині скасували тендер на ремонт зруйнованої школи: у чому причина

Прокурори попередили безпідставні витрати з місцевого бюджету на 86 млн грн

Прокурори Одеської області скасували торги про закупівлю робіт за кошти місцевого бюджету на суму майже 86 млн грн, які були проведені з порушенням. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

Відомо, що у листопаді минулого року Дачненська сільрада провела торги з особливостями на закупівлю робіт із капітального ремонту Дачненського ліцею № 2, пошкодженого внаслідок ракетної атаки 19 липня.

Однак, тендерна документація містила порушення вимог законодавства. Зокрема в договірній ціні необґрунтовано враховані завищені показники для визначення кошторисного прибутку та показники адміністративних витрат, а також безпідставно враховані витрати на відрядження, які не передбачені проектно-кошторисною та тендерною документацією.

“У зв’язку з зазначеним, прокурорами, в порядку ст. 23 Закону України "Про прокуратуру", повідомлено уповноважений орган про вищевказані порушення та надано Замовнику строк на їх самостійне усунення. За реагування прокуратури, Відділом з питань утримання комунального майна Дачненської сільради усунуто порушення шляхом відхилення тендерної пропозиції останнього учасника, що зумовило автоматичну відміну тендеру електронною системою закупівель”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” писали, що на Одещині прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо двох директорів підрядних організацій, які незаконно заволоділи бюджетними коштами. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.  





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися