Одещина в топі областей за кількістю розлучень: скільки пар більше не разом

На Одещині торік розпалося на чверть менше подружніх пар, ніж у 2021 році

У році 2023 року в Україні зареєстрували понад 186 тисяч шлюбів. Одещина перебуває в трійці лідерів як серед областей де створилось найбільше нових сімей, так і серед розлучень. Про це повідомляє Опендатабот. 

Скільки пар одружилось

За даними Міністерства юстиції, у 2023 році зареєстровано 186 051 шлюб, проте це на 14% менше, ніж у 2021 році. Київ залишається лідером за кількістю новостворених родин, але його показник скоротився на 14%, до 21 802 шлюбів. Друге місце за новими шлюбами займає Дніпропетровщина (18 816), а третє — Одеська область з 13 740 новими сім'ями.

Статистика розлучень

Після першого року війни кількість розлучень зросла на 35%, що є відзнакою впливу подій на особисті стосунки громадян. Однак навіть зі збільшенням розлучень, це число залишається на 18,5% нижче, ніж у 2021 році.

Цікаво, що Івано-Франківщина відзначилася значним зростанням кількості розлучень, тоді як Одеська область показала зменшення на чверть порівняно з 2021 роком. Однак все ж Одеська область в трійці за кількістю розлучень за 2023 рік. Загалом в регіоні розійшлось 1820 пар. 

Варто розуміти, що ця статистика не є вичерпною. Розірвати шлюб у РАГСі можуть лише пари, які не мають неповнолітніх дітей або ж майнових претензій одне до одного. У решті випадків розлучення відбувається через суд й може тривати роками, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, сьогодні, 14 лютого, на території України вирішили одружитися близько 700 пар. Попри війну, молодята вирішили офіційно поєднати свої долі. Так, Одеська область стала одна із лідерів за кількістю пар, що поєднали свої життя назавжди в День закоханих. Загалом на Одещині зареєстрували 64 шлюбів. Серед лідерів по заявках також Київ — 111 шлюбів, Дніпропетровська область — 70 шлюбів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися