Важливо

ГУР перехопили розмову росіян про знищений корабель в Чорному морі: відео

За попередньою візуальною оцінкою осадки корабля — під час затоплення "цезар куніков" був завантажений.

Сьогодні, 14 лютого Головне управління розвідки, взаємодіючи з усіма гілками Сил безпеки і оборони України, успішно знищило великий десантний корабель під назвою "Цезарь Куніков" Чорноморського флоту Росії. Місію здійснили військовослужбовці спецпідрозділу "Група 13" Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Знищення російського ВДК

Напад на ворожий корабель відбувся біля узбережжя тимчасово окупованого Криму, поблизу міста Алупка, за допомогою ударних морських дронів "Magura V5". У результаті атаки "Цезарь Куніков" отримав критичні пошкодження по лівому борту та почав тонути.

Великий десантний корабель "цезарь куніков" проєкту 775 ― одне із найновіших російських суден. Міг вміщати 87 членів екіпажу на борту. Використовувався терористичною москвою під час воєн проти Грузії, Сирії та України. Пошуково-рятувальна операція окупантів успіху не мала, – йдеться в повідомленні. 


Перехоплення ГУР 

Перехоплені радіопереговори російських військових свідчать, що з ворожого судна залишилося лише "маслянисте плямо" після атаки спецпризначенців ГУР МО України. Повітряний огляд місця затоплення корабля проводять гелікоптери Ка-52 та Мі-8 держави-агресора, а інформацію транслює військово-транспортний літак Ан-26 ВКС РФ.


Нагадаємо, українські пілоти здійснили успішну операцію щодо підбиття російського корабля "Аскольд", який знаходився на суднобудівному заводі в Керчі. Це судно не встигло взяти участь у жодних бойових діях і було спущене на воду всього два роки тому. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися