Переселенці з Донбасу протестують під Одеською ОДА: 40 сімей залишилися без електрики (ВІДЕО)

Жителі вулиці Успенської обіцяють зробити акцію безстроковою

Біля стін будівлі Одеської обласної державної адміністрації в п'ятницю, 17 вересня, розпочалася безстрокова акція протесту внутрішньо переміщених осіб. Як пояснюють переселенці з Донбасу, які живуть в Одесі вже по кілька років, їм відрізали електропостачання, не дозволяючи самим платити комуналку. Інформацію повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на Telegram-канал "PavlovskyNews".

протест, Одесса, переселенцы

Під ОДА зібралися жителі вулиці Успенської, де розташовані будинки для колишніх жителів Донецької та Луганської областей. Як пояснюють учасники мітингу, у них відключили електропостачання, заявивши, що це пов'язано із великими заборгованостями на їхніх рахунках.

"Ми живемо тут п'ять років і нам періодично відключають воду, відключають світло, — поділилася враженнями одна з учасниць протесту. — За нас платила держава, адже нам не дозволяють самим укладати договори і відплачувати. Місто виділяв гроші на облтрансзбут, а той укладав договори і платив. Зараз стало відомо, що там помінявся директор і з'явилися борги".

Через дії комунальних служб зараз без електроенергії опинилися мінімум 40 сімей переселенців, а це близько 140 осіб. Близько 30 із них — це діти дошкільного і шкільного віку.

Як кажуть мітингувальники, у них зараз настільки важкі умови, що їжу доводиться готувати просто на багатті. Життя від зарплати до зарплати нібито стала тільки важче після відключення світла — зіпсувалися запаси в морозилках тощо.

Місцеві чиновники нібито почали бесіду з представниками переселенців, але чи буде досягнуто якогось консенсусу, поки невідомо. Зате самі учасники акції запевняють: якщо їм не підуть на зустріч, то вони влаштують безстроковий протест під стінами облдержадміністрації.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що останній сесії Одеської міськради передував невеликий мирний мітинг біля стін муніципалітету. Подивитися в очі меру і депутатам прийшли мешканці будинків по вул. Сахарова, 16 і 16А, і вул. Марсельської, 60. Що сталося і чого вимагали одесити, читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися