Реконструкція зрошувальних систем на Одещині: на якому етапі ремонт

Планується завершення цих робіт до початку поливного сезону 2024 року

Наразі на Одещині продовжується капітальний ремонт та реконструкція трьох зрошувальних систем, а саме: Ташбунарської, Ізмаїльської та Нагірнянської. Про це нагадали в Одеській ОВА.

Реалізація проектів здійснюється коштом обласного бюджету. До 6400 га - саме на стільки очікується збільшення площ поливу після реконструкції трьох зрошувальних систем.

Орієнтована дата закінчення робіт - до початку поливного сезону 2024.

У рамках дії Регіональної програми розвитку АПК Одеської області на 2019-2025 роки "Аграрна Одещина", розроблено та виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію 12 державних меліоративних об’єктів.

Найближчим часом всі меліоративні об’єкти заплановано передати з державної власності в управління організаціям водокористувачів (ОВК). На даний час в Одеській області створено та зареєстровано 8 об’єднань водокористувачів. Інші 4 потенційні ОВК, які мають намір об’єднатися проходять початкові етапи створення.

Крім того, коштом водокористувачів та міжнародних донорських організацій планується модернізація внутрішньогосподарських зрошуваних систем та відновлення функціонування пошкоджених.

“Коментарі” писали, щоб розвивати сільське господарство в Україні, до переліку культур, що можуть бути вирощені коштом грантів, додали нові позиції. Відтепер за кошти державних грантів фермери Одещини матимуть змогу вирощувати шипшину та мигдаль. Про це в інтерв’ю журналу “Садівництво по-українськи” повідомила Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися