У Чорному морі та лиманах Одеської області встановили заборону: яку саме

За порушення запровадженої заборони загрожує штраф

На Одещині з 15 лютого встановили нерестову заборону на вилов камбали-глоси у Чорному морі та лиманах регіону. Про це повідомили в Державному агентстві меліорації та рибного господарства України. Заборона триватиме до 30 квітня. 

“Тривалі терміни заборони пов’язані з біологічними особливостями розмноження глоси. Зокрема, цей вид має порційний тип ікрометання, тому нерест розтягнутий у часі. У північному Причорномор’ї та північно-західній частині Чорного моря нерест відбувається з лютого по квітень”, - пояснили в Держрибагентстві.

Також повідомляється, що за вилов камбали (глоси) під час заборони передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування завданих рибному господарству збитків. Так, компенсація за одну особину незаконно виловленої глоси становить 1 тис. 700 грн.

Раніше “Коментарі” писали, що також на Одещині з 15 лютого розпочалася нерестова заборона на вилов щуки. Обмеження діятимуть до 31 березня. Про це повідомили в Державному агентстві меліорації та рибного господарства України. Зазначимо, що з 15 лютого до 31 березня, відповідно до Правил любительського рибальства, у всіх рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах) встановлюється заборона на вилов щуки на період нересту.

Нагадаємо, що черговий рейд на озері Ялпуг викрив порушників зі збитками державі майже на 365 тис. грн. Так, вранці 11 лютого інспектори Одеського рибоохоронного патруля разом з прикордонниками зупинили двох браконьєрів, що на дерев’яному човні ловили рибу за допомогою електровудки. Про це повідомили в Одеському рибоохоронному патрулі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися