Розвідник розкрив деталі звільнення острова Зміїний (ВІДЕО)

Спецоперація зі звільнення острова Зміїний тримала 5 днів

У недавньому інтерв'ю для "Української Правди" командир спецпідрозділу ГУР МО України, Тимур, розкрив захоплюючі подробиці операцій, які відіграли ключову роль у збереженні територіальної цілісності України. Про це повідомили на сторінці в facebook Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Заснований у перший день масштабного вторгнення, підрозділ взяв на себе завдання виконувати операції там, де розташовані солдати або спецслужби Російської Федерації. Командир Тимур виокремив, що їхня діяльність охоплює різноманітні території, включаючи Київську кампанію та Чорнобиль.

Щодо звільнення острова Зміїний, командир розвідки висловив гордість відмінними результатами операції, яка тривала 5 днів. Вони застосували несподіваний повітряний спосіб висадки на острів, підняли український прапор і розпочали розміновування.

Відповідаючи на висловлені росіянами твердження про їх відступ з острова, Тимур підкреслив, що російські війська втекли, залишивши за собою обладнання.

Ми маємо розуміти, що "жестом доброї волі" не може бути те, що армія залишає усі флешносії, прилади, понад 25 одиниць ПЗРК. Дивишся на острів і розумієш, що там була втеча, — переконаний розвідник.


Нагадаємо, 31 січня, президент України повідомив, що додому з російського полону повернулися 207 українських воїнів. Серед врятованих військовослужбовців цього разу 95 представників Збройних Сил України, 56 нацгвардійців, 26 прикордонників, 29 воїнів Територіальної оборони та один представник Національної поліції України. Зокрема на Одещину повернулися також захисники острова Зміїний. Один з них — житель Вилкового Олег Чернишов, повідомили в спільноті "Захисники Зміїного. Чоловік перебував в полоні майже два роки



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися