В Одесі провели унікальну операцію немовляті: у хлопчика був язик в 5 раз довше

Після операції язик дитини став майже нормального розміру

В Одесі провели унікальну операцію. Лікарі центру дитячої медицини вкоротили немовляті язика, який був у 5 разів довший від нормального через рідкісний синдром. В Україні всього дві такі дитини. Про це повідомили в центрі дитячої медицини лікарні "Охматдит".

Хлопчик Лев народився в Одесі. З першого свого дня хлопчик мав висунутий язичок. Йому було важко навіть поїсти, як звичайному малюку. Він міг їсти лише з пляшечки, а пізніше не міг їсти тверду їжу, бо вона випадала йому з ротика. 

“Наш синочок народився з великим язичком, разів у 5-6 більшим від язичка звичайної дитини. Генетик підтвердив у сина рідкісний синдром Беквіта - Відемана. Нам сказали, що це перша дитина в Україні з такою проблемою. А в нашому пологовому - перша дитина за всю історію роботи. Уже пізніше ми дізналися, що в країні вже був малюк з таким діагнозом, так що ми другі”, - розповіла мама Олена.

Крім того, у малюка також були збільшені внутрішні органи й одна ніжка довша від іншої на три сантиметри. 

"Виправляти такі проблеми варто якнайшвидше, проте найперше — це язик, доки він не створив малюкові проблем з диханням і їжею", — наголошують лікарі. 

Команда хірургів Центру виконала часткову резекцію язика за сучасною методикою замкової щілини "Key hole". Після операції язичок дитини став майже нормального розміру. Попереду у хлопчика подальше лікування і реабілітація.

“Коментарі” також писали, що протягом минулого року на Одещині спеціалісти відділення серцево-судинної хірургії в Одеській обласній дитяча клінічній лікарні здійснює провели 112 операцій на серці, що врятувало життя хворим. Зокрема йдеться про вроджені вади серця у дітей. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профiлактики хвороб


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися