Приніс додому гранату: на Одещині судитимуть чоловіка

Злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років

На Одещині чоловік постане перед судом за незаконне поводження з гранатою. Наразі поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно правопорушника, який приніс додому небезпечну знахідку, наражаючи на небезпеку себе та оточення. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

За інформацією правоохоронців,  чоловік знайшов за селищем Березине корпус ручної осколкової гранати Ф-1 з підривачем до неї. Свою знахідку він приніс додому і сховав у шафі в одній з господарських споруд. 

Надалі експертиза підтвердила належність предметів до категорії бойових припасів, придатних до вибуху. 

“Ми провели санкціонований обшук за місцем мешкання правопорушника і вилучили небезпечні предмети. Під процесуальним керівництвом  Болградської окружної прокуратури слідчі висунули фігуранту обвинувачення за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України у придбані, носінні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Досудове розслідування завершено і обвинувальний акт скеровано до суду”, - зазначила начальниця відділення № 2 слідчого відділу Болградського районного відділу поліції Олена Узун-Куртогло.

Раніше “Коментарі” писали, що 27 січня, житель Подільського району отримав мінно-вибухову травму. Наразі поліцейські розслідують обставини вибуху у Савранській ОТГ. Наразі потерпілий перебуває в лікарні. Лікарі оцінили його стан, як важкий. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


УКРАИНЕЦ

19 лютого 2024, 16:06

депутаты, министры друг другу на день рождение гранаты дарят и им ничего, а обычного человека давай судить. Лже влада, лже правосудие.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися