На Одещині попередили безпідставні витрати з бюджету на 112 млн грн: подробиці

Прокурори звернулись до суду із позовом про визнання недійсними договору підряду

Прокурори Одеської області попередили безпідставні витрати з бюджету на 112 млн грн. Наразі розірвано договір про закупівлю робіт, який був укладений з порушенням процедури закупівлі. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

Так, у жовтні 2021 року між Службою відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області та підприємством, за результатами відкритих торгів, укладено договір на закупівлю робіт з “Капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення М-05 Київ – Одеса”.

“Договір підряду продовжено на 2022 та 2023 роки без визначення джерела фінансування, без бюджетних асигнувань та фактично без мети реального настання наслідків”, - зазначили прокурори. 

Прокурори звернулись до суду із позовом про визнання недійсним договір підряду та припинення господарського зобов’язання.

“Під час судового розгляду сторони припинили договірні зобов’язання, у зв’язку із чим справу закрито за відсутністю предмета спору”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що Прокуратура повернула державі цілісний майновий комплекс ДП “Укрспецобладнання” вартістю 270 млн грн. Так, Одеська обласна прокуратура домоглася в апеляційному порядку розірвання договору оренди. Про це повідомили у відомстві. 


Крім того, Одеська обласна прокуратура забезпечила повернення державі будівлі літнього кінотеатру, який розташований на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва "Парк санаторію імені Чкалова". Приміщення загальною площею понад 241 кв. метр незаконно вибуло із власності держави. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися