На Одещині прокуратура повернула майновий комплекс державі: подробиці

Орендар не виконував своїх обов’язків щодо сплати орендної плати

Прокуратура повернула державі цілісний майновий комплекс ДП “Укрспецобладнання” вартістю 270 млн грн. Так, Одеська обласна прокуратура домоглася в апеляційному порядку розірвання договору оренди. Про це повідомили у відомстві. 

Зазначимо, що між Регіональним відділенням Фонду держмайна України по Одеській області та підприємством укладено договір оренди цілісного майнового комплексу площею понад 17 тис м кв строком на 15 років. Проте орендар свої обов’язки щодо сплати орендної плати належним чином не виконував та заборгував державі значну суму коштів.

“Суд погодився з доводами прокурора щодо неналежного виконання підприємством умов договору оренди та задовольнив позов. Наразі прокуратурою забезпечено повернення нерухомого майна Фонду держмайна за актом приймання-передачі”, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одеській обласні прокурори Подільської окружної прокуратури повернули дві ділянки загальною площею 20 га, вартістю 609 млн грн Куяльницькій сільській раді.  Крім того, на користь сільради було стягнуто понад 1 млн грн заборгованості з орендної плати.  Так, відомо, що землі були надані підприємству для будівництва об’єктів зеленої енергетики.

Раніше “Коментарі” писали, що фермерське господарство на Одещині самовільно зайняло земельну ділянку площею майже 7 гектарів для вирощування сільськогосподарських культур. Про це повідомили в Державній екологічній інспекції південно-західного регіону.

“Коментарі” також повідомляли, що прокурори Білгород-Дністровської окружної прокуратури завдяки судовому позову успішно повернули 106 гектарів сільгоспземель, що належать КЗ "Дивізійський ліцей" Одеської області. Ця земельна ділянка, оцінена у понад 20 мільйонів гривень, була неправомірно передана в користування фермерському господарству. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися